Parterapeut i København

Om mig

Jeg er iakob Schjerbeck, en passioneret, emotionsfokuseret psykoterapeut og parterapeut i København ved Frederiksberg. Jeg har opnået en dybdegående ekspertise inden for følelsesmæssig heling og menneskelige relationer.

Som en far og farfar med 25 års ægteskabserfaring, har jeg personligt oplevet livets op- og nedture. Mine livserfaringer har formet min evne til at forstå vigtigheden af at slippe taget og genfinde sig selv, når det er nødvendigt.

Jeg har dyb empati og forståelse for menneskets følelsesliv og relationer. Jeg tilbyder tjenester som parterapi, individuel terapi, samt arbejde med skygger og drømme.

Jeg prioriterer et trygt miljø uden fordomme og støtter så klienter føler sig lyttet til og forstået. Min terapeutiske metode involverer et tæt samarbejde med klienterne for at dykke ned i deres følelser, tanker og reaktioner, hvilket fremmer personlig vækst og forbedrer relationer.

Som certificeret psykoterapeut MPF fokuserer jeg på at hjælpe mine klienter med selvopdagelse og vækst. Jeg tilbyder en gratis indledende konsultation eller første session til halv pris, så vi sammen kan vurdere, hvordan vi bedst kan arbejde mod dine mål for personlig udvikling og relationel harmoni.

Mit CV

 • Psykoterapeut MPF med +1000 timers undervisning / egen terapi
 • 4,5 års studie i emotionsfokuseret terapi ved EFT instituttet (2019-24).
 • Efteruddannelse i Parterapi hos Jytte Vikkelsøe, PhD i Socialpsykologi og forfatter Derfor forelsker du dig aldrig i den forkerte (2020-21)
 • Parterapeut frivillig ved Partelefonen (3 timer hver anden torsdag siden 2021)
 • Parterapeuter.com medstiftende parterapeut med +50 par i terapi siden 2020
 • Shadow facilitator uddannelsen hos Pernille Melsted (2022-23)
 • Vipassana Meditation ved Dhamma.org, som vedligeholdes med ti dages kurser hvert andet år siden 2018
 • Familieopstillinger ved ISFO
 • Drømmearbejde hos Jørgen Groth 2019 og egen gruppe siden 2021
 • Pårørendeforløb hos Alfa, Opus og U-turn
 • Selvstændig arbejdsgivende vinhandler i Bordeaux og København (1993-2018)
 • HHX og BA i international markedsføring fra Niels Brocks Handelsakademi (1983-87)
 • Student fra UWC Atlantic College i Wales (1982)

Emotionsfokuseret terapi (EFT)

Som psykoterapeut med en emotionsfokuseret tilgang, fokuserer jeg på ærlighed og åbenhed i terapien.

Det er vigtigt for mig at skabe et rum, hvor både du og din partner kan føle jer hørt og forstået, uanset forskelligheder i jeres behov og ønsker. Jeg lytter uden fordomme og guider jer i at forstå og acceptere hinanden samt jer selv.

I terapien arbejder vi sammen om at identificere underliggende årsager til konflikter og misforståelser, bruger følelsesfokuserede teknikker til at fremme forståelse og empati.

Dette inkluderer at håndtere angst, depression, selvværdsproblemer og stress, samt at udvikle sunde reaktionsmønstre.

EFT, emotionsfokuseret terapi, er grundlaget for min praksis. Den betragter følelser som centrale for vores oplevelser og giver indsigt i vores behov og ønsker.

Målet er at hjælpe par og individer med at forstå og håndtere deres følelser effektivt, for at skabe stærkere og mere tilfredsstillende relationer.

Emotionsfokuseret terapi er effektiv til at behandle en række forholdsproblemer, herunder kommunikationsvanskeligheder og tillidsproblemer.

Mandlig parterapeut

Som mandlig psykoterapeut og parterapeut, har jeg en praktisk tilgang, der taler til både mænd og kvinder. De søger ofte at forstå sig selv bedre, finde heling og vokse personligt.

Min livserfaring som mand gør mig særligt god til at forstå og hjælpe med de problemer, mænd typisk møder, når det handler om at dele deres følelser og vise sårbarhed.

Jeg er også erfaren med mænds forventninger om at gå til psykolog eller terapeut, og jeg arbejder for at gøre processen så klar og hjælpsom som muligt for dem.

Tre gange så mange kvinder som mænd opsøger psykolog eller terapeut.

Mænd oplever det fortsat uvant at tale om sig selv, sin sårbarhed og følelser.

Specielt midaldrende mænd synes at tabuisere behov for hjælp. Heldigvis har den yngre generation lettere ved at række ud efter hjælp, blandt andet med enkelte sessioner forebyggende parterapi.

Min egen erfaring og livsrejse som mand tillader mig at tilbyde et unikt synspunkt, specielt i forhold til at navigere i de ofte komplekse udfordringer, som mange mænd møder i forbindelse med at udtrykke følelser og vise sårbarhed.

Certificeret psykoterapeut MPF

Medlem af Dansk Psykoterapeutforening.
Læs om hvad det betyder at være psykoterapeut MPF her.

4,5 års studie i emotionsfokuseret terapi ved EFT instituttet (2019-24).

Du kan hente min samtykkeerklæring her.

CVR: 33494963

Kontaktinformationer:

Adresse: Sortedam Dossering 23, 2. th
2200 København