Hvad er parteapi?

En dybere forståelse

Par holder hånd

Parterapi åbner døren til en ny vinkel af dig selv, en vinkel du måske ikke engang har kendt til. Men ofte er det en side af dig selv, som din partner udemærket kender til. I parterapi kaster vi lys over denne blinde vinkel og studerer den, så du kan opnå et nyt perspektiv.

Ligesom den blinde vinkel i en bil kan den skjulte del af dig have dybtgående virkninger. Vaner og adfærd, som du måske ikke engang er bevidst om, kan skabe konsekvenser, der påvirker ikke kun dig, men også din partner. Disse konsekvenser kan være som små regndråber, der med tiden forvandles til et stormvejr, der i sidste ende kan true jeres forhold.

Måske har du oplevet det før, når din partner gør eller siger noget, der tager pusten fra dig, og du føler dig som en fugl fanget i et bur. Reaktioner som at flygte, krybe tilbage eller gå i forsvar er instinktive. Reptilhjernen tager over i et desperat forsøg på at “overleve”.

Men forestil dig nu, at I er et team i parterapi. Sammen udforsker I de tråde, der forbinder jeres reaktioner og handlinger. I afdækker de skjulte dybder af jeres smerte og usikkerhed. Med hjælp fra terapeuten, som fungerer som jeres navigatør, finder I vejen til forståelse og forandring.

Parterapi handler ikke kun om at opdage, hvorfor det gør ondt, men også om at finde en ny måde at være sammen på. En måde, der løsner båndene fra fortiden og åbner døren til en lysere fremtid sammen. Det handler om at lære, hvordan I kan skabe nye reaktioner, nye mønstre og en dybere forbindelse til hinanden.

Gennem parterapi kaster vi lys over den blinde vinkel, så næste gang stormen truer, har I udviklet værktøjer og redskaber, der hjælper jer med at ændre kursen og genfinde hinanden hurtigere.