Parforholdets Problemer

– Hvad går igen?

parterapi eller skilsmisse

Kærlighedens veje er uransagelige og selvom alle par er unikke, så er der særligt én udfordring som går igen og der er Kommunikation. 

Men hvad dækker kommunkation over og hvordan er det blevet til sådan en kliché?

Én ting er hvad vi siger til hinanden. Noget andet er hvordan vi siger det.

Er vi frembrusende og aggressive? 

Er vi lyttende og forstående? 

Eller trækker vi os fra hinanden og lader vores tanker forblive usagte?

Kroppens sprog taler også. Nogle gange kan vores ord lande som sten i vandet og skabe forvirring og misforståelse. Du kan have den bedste hensigt, men din partner kan opfange noget helt andet.

Husk, at I er et hold og at det betyder at din partners bedste, er dit bedste.

I parterapi skaber jeg et rum hvor i hver især for en stemme. En stemme der kan blive brugt til at lufte følelser, irritationer, bekymringer og konflikter. Fokus er rettet mod jer og jeres forhold. Det er fristed hvor i sammen opdager redskaber og teknikker det kan hjælpe jeg med at manøvrere de turbulente tider som kommer i alle forhold.

De historier, I hver i sær deler, udgør dele af en fortælling. Det handler ikke kun om, hvad der bliver sagt; det handler også om, hvordan I siger det, og hvilke følelser der væves ind i hver sætning. Hvordan reagerer din partner, når du taler eller handler på en bestemt måde? Og hvordan påvirker det dig? Sammen vil vi afdække disse nuancer, lade følelser blomstre og opnå forståelse.

Essensen af jeres parforhold er i virkeligheden den emotionelle relation i deler. Så hvordan påvirker det dig når din partner er sur, trist eller stresset? Vi smitter hinanden. Selvom vi har de bedste hensigter. Det er vigtigt at turde være ærlig og sårbar når tingene er svære, for så kan i møde hinanden med empati i stedet for konflikt.

Ofte skjuler vores vrede gamle sår som vores partner på ny åbner, og det gør ondt. Bag konflikterne gemmer sig de uopfyldte behov, som først mærkes i kroppen. Længslen efter intimitet eller efter at blive forstået, for blot at nævne to. 

Vores følelser taler igennem kroppen og vi kan i terapi lærer at lytte til den. Emotionsfokuseret parterapi handler om at bygge en bro imellem vores hjerte og hjerne så de kan arbejde sammen i harmoni.